StrimStory

Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem*

StrimStory, platforma de cărți audio cu acces nelimitat la toată biblioteca cu titluri în limba română și alte limbi

StrimStory este platformă de streaming care oferă acces nelimitat la biblioteca de cărți audio ce poate fi ascultată oricând, oriunde prin aplicațiile disponibile. 

În interviul de mai jos, fondatorul StrimStory, Alexandru Păcuraru, a răspuns întrebărilor ROTSA.

 

Fondatorul StrimStory, Alex Păcuraru

Cine sunt membrii echipei și care este background-ul vostru? Ați mai lucrat împreună? Cum v-ați întâlnit?


Alexandru Păcuraru:
Fondatorul sunt eu, Alexandru Păcuraru, și vin cu un background în software development și antreprenoriat. 

Dezvoltarea platformei a fost una cu mare dedicare, la care au contribuit experți de profil cu care am lucrat în trecut cât și experți care au venit prin recomandări și platforme de freelancing:

Florin Naum – Designer – A realizat și implementat designul paginii web și al aplicației;

Alexandra Ganea și Cosmin Mihu – Android Software Engineers – Au dezvoltat aplicația pentru Android;

Izabela Mureșan – Expert în QA – A contribuit la testarea aplicației și identificarea problemelor;

Bülent Sezer – Expert în DevOps – A contribuit la dezvoltarea infrastructurii.

 

Care este secretul creării echipei potrivite, în cazul vostru?

 

Alexandru Păcuraru: Secretul echipei noastre constă în experiența tehnică. Fiecare membru are o viziune unică și comună conceptului nostru. Colaborăm foarte bine în echipă și acest lucru ne ajută să oferim un produs de calitate.

Divider

Cum a început povestea startup-ului?


Alexandru Păcuraru:
Din lipsa timpului și dorința de a învăța și acumula cunoștințe am realizat că există o piața subdezvoltată în România de platforme care să ofere acces la cărți audio. Ne-am raportat și la secolul vitezei, în care oamenii sunt din ce în ce mai grăbiți și agitați cu activitățile cotidiene, așa că am decis să le oferim soluția ideală. Tinerii generațiilor actuale sunt orientați către digital, inclusiv la școală, facultate, se studiază prin metode tehnologice și acesta este un aspect pe care l-am luat în calcul, la conceperea startup-ului. 

Care sunt realizările voastre până în acest moment? 


Alexandru Păcuraru: Până în acest moment ne bucurăm să anunțăm faptul că am lansat aplicația pentru Android și site-ul www.strimstory.com. Avem un portofoliu în creștere de cărți audio adăugând noi titluri săptămânal. Oferim clienților noștrii titluri din toate categoriile disponibile în aplicație de la basme și lectură școlară până la beletristică, cărți pentru suflet și dezvoltare personală. Invităm curioșii și pasionații de cărți să testeze aplicația gratuit.

Ce v-a determinat să începeți propria afacere?

 
Alexandru Păcuraru: Întotdeauna am fost pasionat de software development fiind curios de ceea ce poți crea prin studiu și un limbaj de programare. În liceu am înființat primul meu business, o rețea de cartier și prin aceasta am descoperit faptul că antreprenoriatul mă definește.

Deși am învățat foarte mult lucrând în corporații, vrea să-mi construiesc viitorul ca fiind un antreprenor de succes.

V-ați înscris la programe de incubare sau accelerare? Dacă da, la ce programe și cu ce v-au ajutat?


Alexandru Păcuraru:
Da, la acceleratorul Commons Accel despre care am aflat dintr-un interviu online susținut de Matei Dumitrescu și am considerat că este un program care mă va ajuta să îmi dezvolt abilitățile. Am descoperit participând în acest program noi modalități pentru dezvoltarea afacerii mele și am cunoscut mentori adevărați.

Cât de lung a fost procesul identificării soluției actuale? 


Alexandru Păcuraru:
Dezvoltarea soluției actuale a durat aproximativ 2 ani.

Cum ați reușit să identificați grupul țintă?


Alexandru Păcuraru: Am identificat grupul țintă prin studiul de piață, testarea aplicației și reclame pe rețele de socializare.

 

Prin ce se diferențiază ideea voastră de cele existente deja pe piață?


Alexandru Păcuraru:
StrimStory a intrat în această piață oferind un abonament accesibil care invită utilizatorii să acceseze întreaga biblioteca de cărți audio nelimitat. Abonații noștri vor descoperi cu siguranță titluri pentru toate gusturile, atât în limba română cât și în alte limbi de circulație internațională.

Care credeți ca este elementul “wow” al soluției/produsului vostru? 


Alexandru Păcuraru:
Elementul Wow este reprezentat de prețul accesibil și o bibliotecă nelimitată pentru abonații noștri.

Aveți deja clienți? 


Alexandru Păcuraru: Da, avem deja un număr de abonați în creștere și sperăm să ajungem cât mai curând prima aplicație din România pentru cărțile audio.


Cum v-ați adaptat feedback-ului venit din partea pieței?


Alexandru Păcuraru: Am testat aplicația cu un număr de 100 de utilizatori iar în urma feedback-ului primit am perfecționat anumite trăsături ale aplicației și am adăugat unele noi.

Cum definiți cultura muncii în cadrul startup-ului?


Alexandru Păcuraru: În cadrul companiei am lucrat prin colaborare, membrii echipei dedicând timp muncii fără presiunea unui termen limită.

Cum vă poziționați în ceea ce privește responsabilitatea socială și protecția mediului?


Alexandru Păcuraru: Responsabilitatea socială este foarte importantă pentru noi și în viitorul apropiat avem în vedere o serie de proiecte sociale. Impactul asupra mediului înconjurător este unul foarte limitat.

Care sunt planurile de viitor în relație cu echipa, produsul etc.?


Alexandru Păcuraru: Vreau să colaborez în continuare cu echipa iar pe viitor să o extindem aducând noi experți care se vor concentra pentru extinderea aplicației pentru iOS și web.

Cum v-ați propus să creșteți din punct de vedere economic?

 
Alexandru Păcuraru: Scopul nostru în perioada următoare este să atragem investitori, să lansăm cât mai curând aplicația pentru iOS și atragem cât mai mulți abonați.

Care sunt greșelile pe care orice start-up la început de drum ar trebui să le evite?


Alexandru Păcuraru: Consider că poți învăța din orice greșeală și nu cred că există un set de reguli fixe care să funcționeze pentru toată lumea. Un aspect pe care l-am observat este faptul că sunt antreprenori care amână exercițiul de bugetare, acesta fiind vital pentru orice business.

 


Care este un sfat de care îți mai amintești, care a schimbat parcursul startup-ului?


Alexandru Păcuraru: Stabilirea prețului abonamentului în funcție de țara în care urmează să activez.

Toată lumea eșuează. Poți povesti eșecurile care v-au învățat cele mai valoroase lecții? Cum ați făcut față?


Alexandru Păcuraru: În cardul primului business am avut suficiente eșecuri și am învățat faptul că ai nevoie de o echipă în spate și că oricât de bine ești pregătit, nu poți realiza singur totul.

Ce noutate / știre importantă poți anunța despre startup-ul vostru în acest moment?


Alexandru Păcuraru: StrimStory lucrează intens să lanseze aplicația pentru iOS, web și să aducă cât mai multe titluri în biblioteca sa.

*ROTSA (Romanian Tech Startups Association) a lansat seria de interviuri “Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem”, un proiect editorial în varianta digitală care își propune să facă cunoscute publicului larg poveștile de succes ale startup-urile de tehnologie de pe plan local. Scopul acestor interviuri este de a crește vizibilitatea în piață, a numărul de clienți și identificarea unor posibili investitori care să rezoneze cu profilul business-ului.

Proiectul va cuprinde o serie de articole lunare ce vor fi publicate pe site-ul ROTSA într-o sesiune dedicată și se adresează în special startup-urilor de tehnologie din Romania la început de drum, care au creat deja un prototip sau o primă versiune a produsului lor.

Citește și...

EXPERT SPORT CLUB – ESC, platforma care digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv

Platforma ESC digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv, atât pe orizontală cât și verticală. Este extrem de utilă atât pentru cluburile mici cu o singură secție sportivă și 2-3 echipe, cât și pentru cluburile multisport cu 3-4k sportivi.

Sportivii și părinții au în conturile lor toate informațiile necesare de la programul de antrenamente, calendarul competițional și de pregătire, prezențele la antrenamente și evaluări, situația financiară completă (curentă și istoric), plăti online, fișa sportivului până la situația echipamentelor și viza medicală. Ei pot interacționa din conturi pentru confirmări, generând informații pentru platformă în timp real.

Citește mai departe »

Investory – joc de educație financiară pentru copii, care îi învață conceptele financiare în mod intuitiv utilizând explicații adaptate vârstei lor

Investory este prima soluție care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu metoda de învățare prin joc. Până pe la 13 ani, copilul tău este un mic savant. Metoda de învățare prin joacă îl ajută să construiască un plan și să îl urmărească, să experimenteze și să învețe din greșeli și să gândească rațional și critic.

Citește mai departe »