OptiOffer

Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem*

OptiOffer, soluția care strânge toate serviciile din industria ospitalității în același loc

OptiOffer este un marketplace & rețea pentru industria ospitalitatii, ce ajută afacerile din domeniu să se găsească, să se conecteze și să colaboreze cu furnizori și profesioniști din industrie, totul într-un singur loc.

În interviul de mai jos, fondatorul startup-ului OptiOffer, Nichita Herput, a răspuns întrebărilor ROTSA.

Echipa OptiOffer

Cine sunt membrii echipei și care este background-ul vostru? Ați mai lucrat împreună? Cum v-ați întâlnit?


Nichita Herput: Fondatorul este Nichita Herput – agent de vânzări, apoi business developer la o firmă de vânzări echipamente profesionale Ho.Re.Ca., alături de Bogdan Bota – full stack developer la o firmă renumită de outsourcing.  Am mai lucrat împreună la alte 2 proiecte în trecut, cunoscându-ne din copilărie și având grupuri de prieteni comuni ne-a ajutat să construim o relație închegată din care au rezultat mai multe colaborări.

Care este secretul creării echipei potrivite, în cazul vostru?


Nichita Herput:
Mindset – first principle thinking și alegerea oamenilor care sunt antreprenori nativi și din propria voință caută probleme și le rezolvă for fun.

Divider

Cum a început povestea startup-ului?


Nichita Herput:
Înainte de a lansarea OptiOffer am lucrat la alte 2 versiuni anterioare ale acestei aplicații. Eu lucram la o firmă ca vânzător de echipamente Ho.Re.Ca. Totul a început din multitudinea de frustrări și nervi pe care vânzarea de echipamente și servicii (necesară și obligatorie) o producea. Eu îmi doream să am timpul necesar să pot discuta cu fiecare client în parte, să aflu mai multe despre ei și ideile lor, dar îmi petreceam 2-4 ore zilnic în Word și Excel pentru a face oferte și plasa comenzi.

Într-o zi, când paharul s-a umplut am început să caut alternative. Am găsit câteva, dar erau sisteme foarte complexe cu mult mai multe funcționalități de care noi nu aveam nevoie. Mai mult, erau foarte greoaie și necesitau luni întregi de traininguri, și/sau prețurile erau atât de mari încât noi ca și firmă mică nu ni le permiteam. L-am sunat pe Bogdan care lucra ca full stack developer la o firmă de outsourcing din Cluj să văd dacă el ar putea să ne ajute cu dezvoltarea unei aplicații interne. Asta s-a întâmplat acum 4 ani, prima versiune Win98 al Opti instalat pe calculator care avea un minim absolut de funcționalități, practic doar ținea minte niște descrieri, poze și prețuri pe care le exporta în Word. 

Un an mai târziu, am început lucrul la prima versiune Web care a fost puțin mai complexă și aveam baza de date de produse, clienții și puteau exporta ofertele direct în  format PDF. Doi ani la rândul am tot finisat anumite aspecte ale aplicației care să ne ajute să modificăm ofertele din aplicație fără să folosim un editor PDF la anumite detalii. 

În timpul unei întâlniri cu un client nou care era foarte grăbit să-și deschidă cafeneaua, primul lucru pe care la spus a fost: „Cât de repede îmi poți trimite oferta? Am fost deja la 3 alți furnizori și de 2 saptamani tot aștept să îmi trimită oferte, vreau să le cumpăr cât de repede să îmi ajungă toate produsele la timp.” răspunsul meu fiind „Haide să o facem acum pe loc.”. Spre surprinderea mea, am reușit să închei vânzarea în aceeași zi. Nu m-am așteptat la așa ceva. De atunci am întrebat fiecare client care este experiența lor cu primirea de oferte, care de prea puține ori a fost bună…

Am văzut oportunitatea de a împărtăși această putere și cu alte firme și alți agenți de vânzări. Așa că l-am sunat din nou pe Bogdan să îi propun să începem un startup împreună și să oferim această aplicație și altor oameni. Ca să nu-și mai consume timpul și nervii pe crearea de oferte și să îi ajutăm să petreacă mai mult timp cu familia sau clienții lor și să își crească vânzările fără să se mai gândească vreodată cu groază când trebuie sa facă o ofertă.

În 2020 am schimbat cursul total și-am făcut amandoi research de piață și tehnologii pe care le-am putea folosi pentru a face un produs fiabil și de lungă durată.

În ianuarie 2021 amandoi ne-am dat demisia de la locurile de munca pe care le aveam pentru a ne urmări visul de a schimba industria ospitalitatii pentru totdeauna.

Care sunt realizările voastre până în acest moment? 


Nichita Herput: O primă realizare a fost crearea și confirmarea aplicației inițiale drept sens economic într-o firmă, urmată de găsirea și recrutarea celor 3 co-echipieri, cât și ridicarea rundei pre-seed.

Ce v-a determinat să începeți propria afacere?

 
Nichita Herput: Atât dorința de a elimina frustrarea și stresul prezent în viața fiecărui agent de vânzări și antreprenor la început de drum, cât și dorința de a ne pune amprenta asupra industriei ospitalității.

Cât de lung a fost procesul identificării soluției actuale? 

 
Nichita Herput: Întreg procesul s-a desfășurat pe parcursul unui an.

Cum ați reușit să identificați grupul țintă?

 
Nichita Herput: Ne-am concentrat pe verticalele în care clienții noștri au success deja și totodată, rafinăm prin toate descoperirile și sales call-urile pe care le avem.

Prin ce se diferențiază ideea voastră de cele existente deja pe piață?


Nichita Herput:
Tehnologia de structurare date creată de noi reușește să plaseze sute de produse din platforma OptiOffer în prima pagina din Google în mai puțin de 2 săptămâni de la adăugarea lor în platforma. În plus, search engine-ul și transparența ajută atât clienții finali, cât și agenții de vânzări să poată alege și ajunge la produsele, furnizorii sau profesioniștii ideali în cateva minute comparativ cu ore sau zile de căutat și sunat.

Care credeți ca este elementul “wow” al soluției/produsului vostru? 


Nichita Herput: Este wow momentul în care realizezi că îți poți crea singur propriul eCatalog de produse, public (ca un magazin online B2B). Tot ce trebuie să faci este să adaugi produsele și de restul ne ocupăm noi. Mai poți și adera la catalogul de produse oficial OptiOffer și atunci ne ocupăm noi de datele produselor și tu vei fi listat ca vânzător oficial. Totul se poate face de pe telefonul mobil sau desktop. Cu noi poți vinde online sau offline produse și echipamente de pe telefon sau laptop fără sa ai cunoștințe IT sau să pierzi ore în șir în Excel și Word.

Aveți deja clienți? 

 
Nichita Herput: Da, utilizatorii noștri sunt furnizori care comercializează produse, consumabile și echipamente profesionale pentru firme – vânzare B2B, cât și profesioniști sau oamenii care vor să se angajeze: designeri, consultanti, chefi, ajutori de bucătari, barmani sau barista

Spre exemplu: Furnizorii de echipamente și utilaje de bucătărie/bar profesionale Ho.Re.Ca., Sisteme și echipamente de ventilație și aer conditionat, Mobilier comercial, Echipamente și utilaje profesionale de curatenie, producători de fructe/legume congelate sau profesionisti din domeniu.

 


Cum v-ați adaptat feedback-ului venit din partea pieței?

 
Nichita Herput: Când am primit feedback sau cereri de features am verificat întotdeauna aplicabilitatea lor. Dacă s-a găsit un procentaj ridicat de răspunsuri pozitive am realizat design sprints pe fiecare feature în parte și la sfârșit am hotarat dacă se implementează sau nu în funcție de reacții.

Cum definiți cultura muncii în cadrul startup-ului?


Nichita Herput: Pentru noi, rezultatele, feedbackul și first principle thinking sunt cele mai importante. Orele de lucru sunt flexibile, dar fiecare idee trebuie cercetată și verificată. Cu toții suntem antreprenori în gândire și avem dorința să ajutăm fiecare agent de vânzări și antreprenor.

Cum vă poziționați în ceea ce privește responsabilitatea socială și protecția mediului?

 
Nichita Herput: Impactul OptiOffer asupra mediului rezultă direct din aplicația pe care o creăm. Clienții noștri nu mai au nevoie să printeze sau să utilizeze cataloage de produse sau oferte pe suport de hârtie. Din punctul de vedere al vânzărilor, clienții noștri sunt paperless și nu au nevoie de device-uri speciale pentru a folosi soft-ul.

Nu suntem o echipă mare, dar de fiecare dată ne asigurăm că nu consumăm hârtie dacă nu este necesar – digitalizăm cam tot ce se poate. Reciclăm la birou și acasă. Consider că sinceritatea, înțelegerea, iubirea și diversitatea stau la baza noastră.

 

Care sunt planurile de viitor în relație cu echipa, produsul etc.?

 

Nichita Herput: Urmează să ne mărim echipa cu un full stack developer și copywriter. 

Pe scurt, în industria ospitalitatii, din punctul nostru de vedere nu ar trebui să fie complicat să găsești parteneri, profesionisti și angajați pentru afacerea ta.

Cum v-ați propus să creșteți din punct de vedere economic?

 
Nichita Herput: Am găsit alternative oportune creșterii noastre, ca de exemplu târguri de profil ale clienților noștri, reclame digitale, precum și generarea unui impact real în viața clientului pentru stimularea WoM. Totodată, în lucru avem și un program de afiliere.

Care sunt greșelile pe care orice start-up la început de drum ar trebui să le evite?


Nichita Herput: Gut feeling-ul trebuie reglat din interviuri și nenumăratele conversații cu clienții și persoanele care ar putea beneficia de soluția voastră. Din câteva telefoane și mesaje oricine poate ajunge la persoane relevante. Important este să fiți sinceri cu ce doriți să faceți și să aflați din discuția cu ei, nu încercați să vindeți din prima. Nu va opriți la utilizatorii finali, gândiți-vă la economic buyers și discutați, pe cât posibil și cu persoane care sunt strâns legate de departamentul unde voi faceți schimbarea. De exemplu noi discutăm și cu departamentele contabile sau logistice, care sunt direct influențate de vânzări.


Care este un sfat de care îți mai amintești, care a schimbat parcursul startup-ului?

 
Nichita Herput: Un sfat relevant în activitatea noastră a fost să facem diferența dintre Core UX și surface UX. 

Toată lumea eșuează. Poți povesti eșecurile care v-au învățat cele mai valoroase lecții?


Nichita Herput:
La început am crezut că dacă vom investi în reclame digitale lumea va veni de una singură și va folosi aplicația fără să facem nimic indiferent de cum este făcută. 5000 de euro mai tarziu am oprit totul. După, timp de 3 luni am început un heavy user research și să căutăm alternative și oameni care ne pot ajuta să trecem peste acest impas și să nu mai repetăm aceleași greșeli.

A doua greșeală a fost să nu luăm în considerare partea de Core UI/UX de la începutul aplicației. Am încercat eu și Bogdan să facem design, fapt ce a distrus șansa noastră de a avea o aplicație „plug and play”. Acum refacem în totalitate platforma și deja am ajuns la aproape același număr de linii de cod ca și versiunea anterioara.

Ce noutate / știre importantă poți anunța despre startup-ul vostru în acest moment?

 
Nichita Herput: Sentimentul de control, transparența și interactivitatea sunt cele care vând. Cu optioffer.com oricine poate găsi și colabora cu furnizori,  profesionisti și angajați din HoReCa fără fișiere Word/Excel plictisitoare și greu de citit, telefoane sau mesaje pe WhatsApp.

*ROTSA (Romanian Tech Startups Association) a lansat seria de interviuri “Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem”, un proiect editorial în varianta digitală care își propune să facă cunoscute publicului larg poveștile de succes ale startup-urile de tehnologie de pe plan local. Scopul acestor interviuri este de a crește vizibilitatea în piață, a numărul de clienți și identificarea unor posibili investitori care să rezoneze cu profilul business-ului.

Proiectul va cuprinde o serie de articole lunare ce vor fi publicate pe site-ul ROTSA într-o sesiune dedicată și se adresează în special startup-urilor de tehnologie din Romania la început de drum, care au creat deja un prototip sau o primă versiune a produsului lor.

Citește și...

EXPERT SPORT CLUB – ESC, platforma care digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv

Platforma ESC digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv, atât pe orizontală cât și verticală. Este extrem de utilă atât pentru cluburile mici cu o singură secție sportivă și 2-3 echipe, cât și pentru cluburile multisport cu 3-4k sportivi.

Sportivii și părinții au în conturile lor toate informațiile necesare de la programul de antrenamente, calendarul competițional și de pregătire, prezențele la antrenamente și evaluări, situația financiară completă (curentă și istoric), plăti online, fișa sportivului până la situația echipamentelor și viza medicală. Ei pot interacționa din conturi pentru confirmări, generând informații pentru platformă în timp real.

Citește mai departe »

Investory – joc de educație financiară pentru copii, care îi învață conceptele financiare în mod intuitiv utilizând explicații adaptate vârstei lor

Investory este prima soluție care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu metoda de învățare prin joc. Până pe la 13 ani, copilul tău este un mic savant. Metoda de învățare prin joacă îl ajută să construiască un plan și să îl urmărească, să experimenteze și să învețe din greșeli și să gândească rațional și critic.

Citește mai departe »