I'm Fine

Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem*

I'm Fine - soluția digitală care îmbunătățește accesul la psihoterapie și o face mai eficientă

I’m Fine este o soluție digitală ce îmbunătățește accesul la psihoterapie și crește eficiența ei. Sistemul este format dintr-o aplicație mobilă care oferă sprijinul psihologic necesar, conectată cu o platformă web cu peste 170 de psihoterapeuți din peste 30 de orașe. Fondat la București în 2018, startup-ul I’m Fine a câștigat un grant de 25.000 EUR în 2020 prin programul InnoStars Awards de la EIT Health. În interviul de mai jos, Daniel Barbu, co-fondator și CEO-ul I’m Fine a răspuns întrebărilor ROTSA.
Echipa I'm fine

Cei trei fondatori “I’m Fine”: Daniel Barbu, Cristian Cocioabă, Marian Vasilca.

Cine sunt fondatorii și care este background-ul vostru? Ați mai lucrat împreună? Cum v-ați întâlnit?


Daniel Barbu
: Suntem 3 fondatori, Daniel Barbu, Cristian Cocioabă și Marian Vasilca. Am fost colegi de cameră pe parcursul studiilor la Universitatea Politehnica din București și am rămas cei mai buni prieteni de atunci. Am lucrat fiecare în corporații 3+ ani până ne-a venit ideea pentru I’m Fine și am decis să facem o afacere din ea.

Care este secretul creării echipei potrivite, în cazul vostru?


Prietenia, am reușit să trecem peste multe divergențe, fiindcă ne cunoaștem foarte bine și știm că și ceilalți vor doar ce e mai bine pentru proiect.

Cum a început povestea startup-ului? Cum v-a venit aceasta idee?

Ideea pentru I’m Fine a venit după o perioadă în care eu am avut nevoie de ajutor să trec peste un episod depresiv și nu am știut de unde să încep. O aplicație mobilă mi s-a părut cel mai natural pas la acel moment.

Între timp, am învățat mai multe despre nevoile tuturor actorilor implicați în acest ecosistem și I’m Fine a devenit atât o aplicație pentru persoanele care au nevoie de ajutor, cât și o platformă pentru psihoterapeuții care îi pot ajuta.

Divider

V-ați înscris la programe de incubare sau accelerare? Dacă da, la ce programe și cu ce v-au ajutat?


Daniel Barbu
: Social Impact Award (SIA), Future Makers și EIT Health InnoStars Awards. La SIA și Future Makers am participat în 2018 și ne-au ajutat mult să pornim. Le recomand tuturor celor care au o idee și nu știu cum să o transforme în realitate.
InnoStars Awards ne-a ajutat să ne definim o strategie sustenabilă de viitor și să planificăm pașii următori. În 2020 am câștigat un grant de 25.000 EUR în 2020 prin programul InnoStars Awards de la EIT Health. Susținerea financiară și cunoștințele dobândite ne-au permis să ne atingem unele obiective intermediare chiar și cu 6 luni mai devreme. 

Care sunt realizările voastre până în acest moment?


Daniel Barbu
: Avem peste 20.000 de descărcări ale aplicațiilor mobile, cu rating de 4,8* pe Google Play și de 5* pe iOS App Store. Avem o rețea de peste 170 de psihologi din 30 de orașe din țară, și peste 1.000 de conectări între psihologi și clienți.

 

Prin ce se diferențiază ideea voastră de cele existente deja pe piață?


Daniel Barbu
: Este singura soluție care oferă toate serviciile de care un psiholog are nevoie. Avem o calitate foarte bună a rețelei de specialiști și ne-am concentrat pe o experiență bună a utilizatorilor.

Care credeți ca este elementul “wow” al soluției/produsului vostru?


Daniel Barbu
: Faptul că găsești ce ai nevoie și te susținem pe tot parcursul procesului, atât ca specialist, dar și din postura de client.

Cum ați reușit să identificați grupul țintă?


Făceam parte din el.
În plus, am petrecut luni și am organizat sute de interviuri cu specialiști din domeniul psihoterapiei și oameni care au nevoie de ajutor. Încă mai organizăm.

Cât de lung a fost procesul identificării soluției actuale?


Daniel Barbu
: Soluția actuală a fost identificată și îmbunătățită pe parcursul tuturor celor 3 ani de când lucrăm la ea. A căpătat forma actuală undeva la început de 2020, însă mai avem multe funcționalități de adăugat și îmbunătățit.

Cum v-ați adaptat feedback-ului venit din partea pieței?


Daniel Barbu
: Greu de dat un singur exemplu. Învățăm mereu de la utilizatori. Pot fi lucruri mici, precum un buton care nu e evident la o anumită rezoluție sau nu e în cale utilizatorilor, până la funcționalități întregi pe care nu le aveam și ar completa experiența. 

Care sunt planurile de viitor în relație cu echipa, produsul etc.?


Daniel Barbu
: Dorim să ridicăm o investiție până la finalul acestui an, care ne va permite să creștem echipa cu minim 3 oameni. În plus ne va permite să dezvoltăm mai repede cele 3 fluxuri de care am vorbit anterior și să intrăm pe alte piețe.

Ce noutate / știre importantă poți anunța despre startup-ul vostru în acest moment?


Daniel Barbu
: Pornim programul de beneficii corporate. Companiile interesate pot citi mai multe detalii aici: https://im-fine.app/ro/business.

'm Fine Soluții digitale în psihoterapie

Care sunt greșelile pe care orice startup la început de drum ar trebui să le evite?


Daniel Barbu
: Am vrut să avem un produs prea generalist încă de la început, am lansat probabil mai târziu decât am fi putut și ne-a luat o vreme până să învățăm să extragem informație valoroasă din interviuri.

Care este un sfat de care îți mai amintești și care a schimbat parcursul startup-ului?


Daniel Barbu
: Citește cartea „The Mom Test”.

Toată lumea eșuează. Poți povesti eșecurile care v-au învățat cele mai valoroase lecții? Cum ați făcut față?

Daniel Barbu: Cred că am atins puțin zona aceasta cu întrebarea anterioară despre greșeli. În plus, am fi vrut să ridicăm o investiție la începutul acestui an, dar am descoperit că nu suntem pregătiți încă și am continuat să îmbunătățim I’m Fine.

*ROTSA (Romanian Tech Startups Association) a lansat seria de interviuri “Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem”, un proiect editorial în varianta digitală care își propune să facă cunoscute publicului larg poveștile de succes ale startup-urile de tehnologie de pe plan local. Scopul acestor interviuri este de a crește vizibilitatea în piață, a numărul de clienți și identificarea unor posibili investitori care să rezoneze cu profilul business-ului.

Proiectul va cuprinde o serie de articole lunare ce vor fi publicate pe site-ul ROTSA într-o sesiune dedicată și se adresează în special startup-urilor de tehnologie din Romania la început de drum, care au creat deja un prototip sau o primă versiune a produsului lor.

Citește și...

EXPERT SPORT CLUB – ESC, platforma care digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv

Platforma ESC digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv, atât pe orizontală cât și verticală. Este extrem de utilă atât pentru cluburile mici cu o singură secție sportivă și 2-3 echipe, cât și pentru cluburile multisport cu 3-4k sportivi.

Sportivii și părinții au în conturile lor toate informațiile necesare de la programul de antrenamente, calendarul competițional și de pregătire, prezențele la antrenamente și evaluări, situația financiară completă (curentă și istoric), plăti online, fișa sportivului până la situația echipamentelor și viza medicală. Ei pot interacționa din conturi pentru confirmări, generând informații pentru platformă în timp real.

Citește mai departe »

Investory – joc de educație financiară pentru copii, care îi învață conceptele financiare în mod intuitiv utilizând explicații adaptate vârstei lor

Investory este prima soluție care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu metoda de învățare prin joc. Până pe la 13 ani, copilul tău este un mic savant. Metoda de învățare prin joacă îl ajută să construiască un plan și să îl urmărească, să experimenteze și să învețe din greșeli și să gândească rațional și critic.

Citește mai departe »