Slashscore

Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem*

Combinând AI și peste 10 integrări, Slashscore potrivește dezvoltatorii top de software cu cele mai inovatoare companii din lume, indiferent de sex, statut etnic, orientare sexuală sau vârstă

Combinând AI și peste 10 integrări, Slashscore potrivește dezvoltatorii top de software cu cele mai inovatoare companii din lume, indiferent de sex, statut etnic, orientare sexuală sau vârstă. Slashscore este dezvoltat și comercializat de Wingravity – o companie de dezvoltare de software cu clienți cu sediul în Europa și SUA.

În interviul de mai jos, co-fondatorul Slashcore, Corina Craescu, a răspuns întrebărilor ROTSA.

Echipa Slashcore formată din: Corina, Daniel, Iulia, Adrian, Răzvan și Alexandru

Cine sunt membrii echipei și care este background-ul vostru? Ați mai lucrat împreună? Cum v-ați întâlnit?


Corina Craescu:
Suntem Corina Craescu și Daniel Berigoi, frați și co-fondatori Slashscore. Înainte de a face afaceri împreună, am trăit vieți profesionale separate timp de mulți, mulți ani. Am peste 13 ani de experiență în management, în timp ce Daniel are peste 8 ani de experiență în dezvoltarea de software.

Ne cunoaștem unul pe celălalt mai bine decât ne cunoaștem pe noi înșine. Avem o relație care este mai puternică decât afacerile pe care le dezvoltăm împreună, ne susținem unul pe altul, ne oferim flexibilitate reciproc atunci când este necesar și lăsăm întotdeauna emoțiile generate de faptul că suntem frate și soră acasă. 

Crescând împreună, am împărtășit o mulțime de valori și calități comune, cum ar fi integritatea, responsabilitatea și dorința de a deveni lideri în domeniul în care activăm.

În același timp, diferențele cheie dintre noi sunt cele  care ne fac mai puternici. Daniel este pragmatic, axat pe date, știe foarte bine să construiască software folosind cele mai noi tehnologii și conduce echipa de dezvoltare. Eu fiind o persoană non-tehnica pun accent mai mult pe factorii umani implicați, iar creativitatea mă ajută să aduc noi abordări ale problemelor cu care ne confruntăm, împărtășesc constant idei și să mă ocup de operațiunile de zi cu zi.

În afara de Slashscore, suntem și co-fondatorii Wingravity  – o companie internațională care dezvoltă software pentru clienți din Europa, în principal din țările vorbitoare de limbă germană.

Care este secretul creării echipei potrivite, în cazul vostru?


Corina Craescu:
Facem echipă cu oameni experimentați și profesioniști pentru a echilibra deciziile pe care le luăm. Le suntem foarte recunoscători tuturor colegilor noștri pentru sprijinul acordat – fără ei nu am fi putut ajunge atât de departe; Diversitatea. Niciunul dintre noi nu are același set de abilități și nici același caracter sau preferințe, talentele noastre se suprapun și se completează unul pe altul; Comunicare pozitivă și foarte deschisă – fără constrângeri sau secrete. Drept urmare, onestitatea noastră a inspirat și a împuternicit o cultură a transparenței în jurul Slashscore.​

Divider

Cum a început povestea startup-ului?


Corina Craescu:
Ideea Slashscore a început când împreună cu Daniel dezbăteam „Ce metrici am putea folosi pentru a determina dacă inginerul de software A este mai bun decât B?”. Ca pas următor, am adăugat metricii considerati de noi ca fiind relevanti într-un excel și apoi am gândit un întreg sistem pe care l-am numit în acel moment „CV-ul viitorului pentru oricine codează”. 

Povestea completă poate fi găsită aici

După ce am lansat modulul pentru inginerii de software în septembrie 2020, am decis să acceptăm provocarea de a potrivi un inginer de software cu jobul potrivit folosind inteligența artificială, așa că modulul de recrutare a urmat în februarie 2021.

Care sunt realizările voastre până în acest moment? 


Corina Craescu: Cea mai mare realizare a noastră este că am validat că Slashscore este un produs cu potențial în piața noastră țintă, după ce am lansat cu succes primul nostru MVP în februarie 2021.

Ce v-a determinat să începeți propria afacere?


Corina Craescu:
În primul rând, ne era frică să nu rămânem prinși într-un loc de muncă confortabil. În același timp, ne-a plăcut întotdeauna să învățăm din greșelile noastre fără să ne fie frică să le facem. Ceea ce am învățat în procesul de a începe propria noastră afacere și de a o construi la un nivel profitabil este ceva ce nicio școală nu ne-ar putea învăța vreodată.

5 ani mai târziu nu ne vedem făcând altceva! Apropo, la Wingravity lucrăm de la distanță de dinainte să fie cool, din 2017.

Cât de lung a fost procesul identificării soluției actuale?


Corina Craescu: Am început în iunie 2020, iar MVP-ul a fost lansat în februarie 2021.

Cum ați reușit să identificați grupul țintă?


Corina Craescu:
A fost ușor deoarece recrutăm și pentru Wingravity, așa că știam destul de bine provocările din piață. Pe scurt, e cam așa:

  • Recruiter: „Bună, am cel mai bun inginer React pe care l-ați întâlnit vreodată!”
  • Product owner: „Uau, sună grozav. De unde știi cât e de bun?”
  • R: „Hmmm, CV-ul lui menționează că a lucrat la niște companii uimitoare.”
  • PO: „OK, deci nu știi, hai să ne uităm oricum.”

… 3 săptămâni mai târziu, după o evaluare tehnică

  • PO: „Este departe de a fi „Cel mai bun inginer de React pe care l-am întâlnit vreodată.”
  • R: „Ah, OK! Nu e nicio problemă, am pe listă un alt inginer React extrem de talentat care își caută de lucru și va fi angajat de către altă companie curând dacă nu acționezi.”
  • PO:🤦

3 din 4 angajatori (74%) spun că au angajat inginerul software greșit: 

  • Costul mediu al unei angajări proaste în IT este de aproape 117.000 USD (USA).
  • Mai mult de 1/2 dintre CV-urile pe care recruiterii le vizualizează sunt false, ceea ce conduce la pierdere uriașă de timp și energie.
  • Sunt ingineri de software care nu știu să scrie un CV bun sau cum să se vândă.
  • LinkedIn nu ajută la asigurarea calității unui inginer de software.
  • Angajarea este externalizată către persoane care nu au cunostiinte tehnice iar potrivirea candidatului potrivit cu postul oferit reprezintă o reală provocare.

Companiile de software nu au făcut niciodată atât de multe angajări ca în prezent si nu au cheltuit niciodată atât de mulți bani. Din păcate toate eforturile lor sunt fără rezultate pentru ca continua să investească în ce soluții nu funcționează. 

Prin ce se diferențiază ideea voastră de cele existente deja pe piață?


Corina Craescu:
Credem că datele reprezintă moneda pentru viitorul recrutării – Inginerii de software lasă o amprentă peste tot pe internet, iar aceasta poate fi măsurată, cuantificată și utilizată de Slashscore pentru a-i ajuta să obțină locuri de muncă mai bune.

Combinând inteligența artificială și peste 10 integrări cu platforme cunoscute, Slashscore potrivește inginerii software de top cu cele mai inovatoare companii de software din lume.

Care credeți ca este elementul “wow” al soluției/produsului vostru? 


Corina Craescu:

  • Rezultate incontestabile – nu sunt necesare teste pentru a spune dacă inginerul de software A este mai bun decât B pentru proiectele pentru care recruitezi;
  • Proces de decizie fără prejudecati – 3 scoruri – Profesional, Extra și Comunitar – cu accent pe potențialul de a crește si mai puțin pe acreditările academice.

Recruiterii nu acordă atenție doar abilităților profesionale atunci când iau o decizie de angajare, ci și abilităților umane ale unui inginer de software, nivelul de comunicare, implicarea în comunitate, valorile muncii și așa mai departe.

Slashscore este singura platformă care măsoară abilitățile umane ale unui inginer software și le arată recrutorilor sau partenerilor tehnologici o imagine completă. 

Aveți deja clienți? 

Corina Craescu: Majoritatea sunt reprezentanți ai companiilor de telecom, băncilor, companiilor de software și agențiilor de recrutare din România. Până la sfârșitul acestui an, selectăm și invităm personal recrutori să se alăture platformei noastre și să testeze sistemul nostru de potrivire bazat pe inteligență artificială.

V-ați înscris la programe de incubare sau accelerare? Dacă da, la ce programe și cu ce v-au ajutat? 


Corina Craescu:
Da, am fost acceptați într-un accelerator de la Berlin. Din păcate, din cauza situației Covid și a restricțiilor care erau în vigoare la acea vreme, nu am putut participa.

Cum v-ați adaptat feedback-ului venit din partea pieței?


Corina Craescu: Actualizăm constant Slashscore pe baza feedback-ului primit atât de la inginerii software, cât și de la recrutori. Provocarea noastră în acest moment este ce alegem, cum prioritizăm și implementăm părerile primite pe ambele module.

Cum definiți cultura muncii în cadrul startup-ului?


Corina Craescu: Transparent, sincer și inovator.

Care sunt planurile de viitor în relație cu echipa, produsul etc.?


Corina Craescu: Ne-am propus să angajăm cel puțin 6 noi colegi începând de anul viitor și să ne concentrăm pe vânzări și marketing pe măsură ce intrăm în faza MMP cu Slashscore.

Cum v-ați propus să creșteți din punct de vedere economic?


Corina Craescu: Să devenim platforma de recrutare numărul 1 a inginerilor software din Europa.

Care sunt greșelile pe care orice start-up la început de drum ar trebui să le evite?

 
Corina Craescu:

Lecția 1: „Construiți o echipă pe termen lung, nu pentru un startup”. Noi construim o echipă care va lucra bine împreună, ținând cont de structura întregii organizații și de viziunea pe termen lung pentru Slashscore. Doar cu oamenii potriviți putem obține un succes masiv.

Lecția 2: „Nu renunța prea devreme” și pivotează-ți strategia de afaceri dacă este necesar. Știm cu toții că Nokia la un moment dat a vândut mai multe telefoane mobile decât orice altă companie din lume, dar a început în sudul Finlandei ca o companie de fabrică de celuloză în 1865.

Lecția 3: „Execuția transformă o idee într-o afacere”. A face echipă cu oameni neprofesioniști se traduce prin faptul că vei cheltui mai mult timp și bani pentru cleaning up messes, mai degrabă decât să crești.

Care este un sfat de care îți mai amintești, care a schimbat parcursul startup-ului?


Corina Craescu:
„DO or do not, there is no TRY” – Yoda, este cel mai bun sfat pe care l-am primit de la unul dintre mentorii noștri. Dacă începeți ceva, angajați-vă pe deplin și continuați până când îl terminați. Fără încercări pe jumătate facute.

Toată lumea eșuează. Poți povesti eșecurile care v-au învățat cele mai valoroase lecții? Cum ați făcut față?


Corina Craescu:
Chiar dacă mulți oameni se confruntă cu teama de eșec, în ciuda inevitabilității sale în viață, noi nu ne-am temut. Am eșuat de mai multe ori, vom continua să eșuăm și vom reveni din nou. „Eșecul nu înseamnă căderea, ci refuzul de a te ridica.” – proverb chinezesc.

În lumea perfectă a rețelelor de socializare, toată lumea se laudă cu succese și realizări, deoarece menționarea eșecurilor tale nu este la fel de cool. Credem că eșecul este un semn de mare curaj și maturitate. Acceptă-ți eșecurile, învață din ele și mergi mai departe.

Ce noutate / știre importantă poți anunța despre startup-ul vostru în acest moment?

 
Corina Craescu: Primim gratuit pe platforma noastră recrutorii ca primitori până la sfârșitul acestui an. Sunteți un recrutor de tehnologie interesat să vedeți Slashscore în acțiune? Contactati-ne pentru un demo, aici

*ROTSA (Romanian Tech Startups Association) a lansat seria de interviuri “Tech Startups to watch in the Romanian Ecosystem”, un proiect editorial în varianta digitală care își propune să facă cunoscute publicului larg poveștile de succes ale startup-urile de tehnologie de pe plan local. Scopul acestor interviuri este de a crește vizibilitatea în piață, a numărul de clienți și identificarea unor posibili investitori care să rezoneze cu profilul business-ului.

Proiectul va cuprinde o serie de articole lunare ce vor fi publicate pe site-ul ROTSA într-o sesiune dedicată și se adresează în special startup-urilor de tehnologie din Romania la început de drum, care au creat deja un prototip sau o primă versiune a produsului lor.

Citește și...

EXPERT SPORT CLUB – ESC, platforma care digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv

Platforma ESC digitalizează întreaga activitate de management a unui club sportiv, atât pe orizontală cât și verticală. Este extrem de utilă atât pentru cluburile mici cu o singură secție sportivă și 2-3 echipe, cât și pentru cluburile multisport cu 3-4k sportivi.

Sportivii și părinții au în conturile lor toate informațiile necesare de la programul de antrenamente, calendarul competițional și de pregătire, prezențele la antrenamente și evaluări, situația financiară completă (curentă și istoric), plăti online, fișa sportivului până la situația echipamentelor și viza medicală. Ei pot interacționa din conturi pentru confirmări, generând informații pentru platformă în timp real.

Citește mai departe »

Investory – joc de educație financiară pentru copii, care îi învață conceptele financiare în mod intuitiv utilizând explicații adaptate vârstei lor

Investory este prima soluție care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu metoda de învățare prin joc. Până pe la 13 ani, copilul tău este un mic savant. Metoda de învățare prin joacă îl ajută să construiască un plan și să îl urmărească, să experimenteze și să învețe din greșeli și să gândească rațional și critic.

Citește mai departe »