EduHack

EDUCATION | TECHNOLOGY | FUTURE

9-10 DECEMBRIE 2022

Hackathon ONLINE

Zile
Ore
Minute
Secunde

Bine ai venit la EduHack 2022 !

Pentru al 4-lea an consecutiv, Romanian Tech Startups Association (ROTSA) în parteneriat cu Techcelerator și ClujHub organizează cel mai mare hackathon de educație din țară în perioada 9 – 10 decembrie.

Hai alături de noi în călătoria EduHack 2022!

Ce este EduHack?

EduHack este cel mai mare eveniment de tip hackathon pe teme de educație formală sau non-formală din România, care va avea loc în perioada 9 – 10 decembrie 2022.

Este un eveniment la care pot participa: elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, povestitori, artiști, oameni cu idei inovatoare pe care îi încurajăm să se reunească într-un hackathon virtual ce poate deveni cea mai interesantă experiență din online!

Participantii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a dezvolta o soluție care să răspundă la una dintre provocarile EduHack2022.

Despre Eveniment

Hackathon-ul se desfășoară exclusiv în mediul online, vei avea la dispoziție platforme de colaborare pentru echipe, intervenții live pe Youtube și Facebook dar și conferințe și sesiuni de mentorat individuale și de echipe pe canale de voce, video și text (prin intermediul platformei Discord).

Provocări

EduAccess
  • Homeschooling ca alternativă digitală; 
  • Digitalizarea educației rurale;
  • Generarea de programe și resurse educaționale;
EduHealth
  • Educație verde (conexiunea cu natura);
  • Educație albastră (conexiunea cu apa);
  • Educație roșie (îmbunătățirea stării de sănătate în școli și universități);
EduShare
  • Dezvoltarea de contexte disruptive de cooperare și comunicare între studenți, elevi, profesori și companii;
EduSpace
  • Educația ca pas în explorarea spațială;
  • Educația pe planeta Marte;
YourEdu
  • Self-Education ca fundament de dezvoltare personală;
  • Creează-ți propria provocare!
Edu+++
  • Creșterea nivelului de educație în IT a elevilor și studenților;
  • Utilizarea AI în orientarea în carieră.

*Agenda se actualizează în timp real.

Juriu

Cristian Dascalu

Co-Founder @Techcelerator, VC Fund Partner @GapMinder

Tudor Pasc

Incubation Director @ROTSA

Cristina Țoncu

Co-founder @Techcelerator

Adela Beca

Program Manager & Instructional Designer @Asociația Techsoup

Rareş-Andrei Cotoi

Secretar executiv @Consiliul Naţional al Elevilor

Veceslav Caburgan

Co-founder @EdNeos

Tatiana Cauni

Profesor de limba și literatura română @Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”

Diana Nitescu

CEO & Founder @OctogonHUB & @TOP Minds

Cristian Ureche

Founder and Product Manager @STRIML

Vlad Andrieș

Co-founder @Wave Studio

Tiberiu Avramiuc

Co-founder @Wave Studio

Mentori

Florin Pop

Owner of @Primainvest Capital Management

Diana Nitescu

CEO & Founder @OctogonHUB & @TOP Minds

Cristina Țoncu

Co-founder @Techcelerator

Andreea Suciu

Inspector scolar pentru limbi moderne @Inspectoratul Scolar Judetean Cluj

Cristian Ureche

Founder and Product Manager @STRIML

Călin Șipoș

Presedinte/CEO @ClujStartups/@Embark 4 Tech

Gabriel Badescu

Profesor universitar de științe politice @Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Gabriel Rotaru

Android Dev Lead @Wave Design Studio

Rareş-Andrei Cotoi

Secretar executiv @Consiliul Naţional al Elevilor

Veceslav Caburgan

Co-founder @EdNeos

Violeta Firescu

Conferentiar @Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca

Raluca Prelucă

Partener @fonduri-structurale.ro & Co-fondator @consolid8

Madalina Hodorog

Fondator @ReImagine Education

Tatiana Cauni

Profesor de limba și literatura română @Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”

Oana Durcău

Co-fondator @BWay

Andrei Dobre

Sociolog, Manager proiect, Formator @Fundatia Romanian Angel Appeal

Catalin Balog Bellu

CEO @Noa dent research

Ciprian Trip

Marketing Advisor @Make IT in Oradea

Bogdan Bucur

HR Admin Manager @Sykes Romania

Moderator

Ion-Gheorghe Petrovai

Director of Innovation @FreshBlood HealthTech

Premii

Premiul II: 3000 RON

Premiul I: 4000 RON

Premiul III: 2000 RON

Ediții anterioare:

Ediția 2021

Ediția 2020

Ediția 2019

Organizatori

Vrei să faci parte din echipa care organizează EduHack? Trimite-ne un mail la adresa: contact@rotsa.ro cu subiectul Voluntar EduHack2022.

Parteneri

Main Sponsor

Wave Studio este dezvoltator de aplicații Android şi iOS din România şi una dintre companiile cu cea mai rapidă creştere din regiune. În 2022, s-a clasat pe locul 22 în Deloitte Technology Fast 50 Europe, iar în 2021 a ocupat locul 286, cel mai sus dintre companiile românești, în clasamentul FT 1000 prezentat de Financial Times și Statista.

Studioul publică aplicații în special în categoria de Personalizare, având produse super populare pe Google Play Store. La nivelul întregului portofoliu, Wave Studio are peste 215 milioane downloads în întreaga lume, cu cei mai mulți utilizatori în Asia, America de Sud și SUA.

Compania îşi menține un mindset de start-up, cu planuri de creştere exponențială. Pe lângă obiectivul de a stabili mereu noi standarde în categoria de expertiză, Wave Studio e mereu atentă la oportunități de dezvoltare, atât cu idei noi de business, cât şi cu colegi noi, cu experiență în lumea fascinantă şi atât de competitivă a aplicațiilor mobile.

Susține educația și tinerii care găsesc soluții inovatoare: devino sponsor al celui mai mare hackathon de educație din România!
Vei avea ocazia să-ți asociezi brandul cu unul dintre cele mai importante evenimente din zona de educație unde își dau întâlnire mentori și jurați cu un background profesional diversificat, cărora li se vor alătura participanți de toate vârstele, care își doresc să aducă schimbare și să revoluționeze educația.

Parteneri strategici și comunitate

Parteneri media

Întrebari frecvente

EduHack are loc în zilele 9-10 decembrie 2022. 

Vom avea la dispoziție platforme de colaborare pentru echipe, intervenții live pe Youtube și Facebook, dar și conferințe și sesiuni de mentorat individuale și de echipe pe canale de voce, video și text. Totul este absolut online.

EduHack e deschis pentru toată lumea. Fie ești coder, designer, ești omul cu ideea, sau știi vorbești în public, la EduHack iți poți găsi echipa.

Tot ce iți trebuie e pasiune! EduHack nu are limită de vârstă, dar persoanele sub 18 ani vor trebui ne trimită un acord de participare semnat de un părinte după înregistrarea via email.

Da, poți. Dar s-ar putea îți fie greu termini la timp. Ai doar 24 de ore!

Recomandarea noastră e găsești o echipă de minim 2-3 persoane, cu abilitați diferite. De exemplu: o persoană codează, una știe design și o persoană organizează munca echipei și prezintă rezultatele voastre.

Dacă nu iți găsești echipă până când dam startul hackathonului, nu-i bai. Vom avea un eveniment dedicat formării echipelor. Așa nobody gets left behind.

ți dezvolți pe parcursul celor 36h ideea aleasă cu ajutorul mentorilor specializați de la care vei primi feedback și suport constant pe parcursul evenimentului. Te vei bucura de tot suportul nostru pentru a-ți duce la bun sfârșit proiectul, într-un mod accelerat și organizat.

La finalul competiției vei avea ocazia ți împărtășești soluția cu ceilalți participanți, mentori, jurați și publicul larg. Scopul este de a primi cât mai mult feedback și de a identifica noi oportunități de dezvoltare ale proiectului tău.

Înscrierile vor rămâne deschise până pe 8 decembrie. Noi vom comunica prin email cu cei înscriși înainte de începerea hackathonului. nu pierzi informații care ți fie de folos (de exemplu agenda întregului weekend și regulile de pitching), înscrie-te cât mai din timp.

Foarte buna întrebare!

Un hackathon e o provocare pe care o faci cu tine însuți: poți vii cu o soluție funcțională în 36 de ore. Vei trece printr-o învățare extrem de accelerată poți livra ce țiai propus. Dar vei învață și de la colegii de echipă și de la colegii cu care concurezi.

Abilitatea noastră de a fi creativi în rezolvarea problemelor este vastă și sigur vei întâlni oameni noi care te vor surprinde.

Un hackathon e și o oportunitate chiar pui în practică ideea aia de care tot zici tu ar fi fain fie. Și așa ți aduci contribuția la schimbarea de care toți avem nevoie. Și mai sunt și premiile (le anunțam curând). Cui nu-i place câștige ceva, mai ales după muncă intensă?

Noi zicem nu. E o experiență diferită, dar care poate fi la fel de interesantă și poate chiar mai provocatoare ca cea în mediul real.

Comunicarea în mediul virtual poate fi mai grea, așa va trebui înveți comunici clar cu coechipierii tai și cu mentorii. Va trebui găsiți metode creative prin care colaborați. Puteți strângeți toată echipa într-un singur loc, un Ground 0 al creativității. Sau puteți folosiți de tool-uri digitale de colaborare. Orice alegeți, teamwork și time managementul trebuie fie prioritățile voastre principale, pentru a termina hackathonul.

Am creat și momente de pauză unde puteți cunoașteți și celalalte echipe, dam share la poze cu tovarășii noștri îmblăniți, ne bem cafeaua împreună, sau doar stăm povestim până ni se aerisește puțin mintea. Mentorii vor fi și ei mereu pe poziții la tastatură, exact ca și cum ar fi acolo lângă voi în sală.

Eduhack nu își asumă proprietatea intelectuală a ideilor dezvoltate în cadrul hackathonului, astfel, ideea și proiectul tău rămân ale tale.

Te vom susține și după această competiție dacă te afli printre câștigători

Te rugăm să regăsești în cele ce urmează criteriile pe baza cărora vor fi evaluate propunerile de proiect de către jurați:

Criteriul 1: Impact

Descriere: Care este impactul acestui proiect (calitate vs cantitate)? Ce fel de problemă rezolvă (mică/mare)? Va ajuta un număr mare de persoane?

Criteriul 2: Creativitate

Descriere: Cât de inovativă este abordarea? Proiectul este o noutate, nu a mai fost implementat înainte sau este o îmbunătățire a ceva ce deja există?

Criteriul 3: Validitate

Descriere: Soluția este validă din punct de vedere științific? Va rezolva ceea ce își propune? Poate funcționa în lumea reală?

Criteriul 4: Relevanță 

Descriere: Proiectul răspunde provocării pentru care a fost realizat? Este o soluție completă sau va fi continuat? Este fezabil din punct de vedere tehnic? Cât de ușor de utilizat este soluția?

Criteriul 5: Prezentare

Descriere: Cât de bine a fost livrată prezentarea? Au fost relevanți în povestirea întregului proiect: provocarea, soluția și importanța acesteia?

Pentru a putea beneficia de expertiza mentorilor pe parcursul evenimentului este necesar să îți rezervi în documentul pe care îl vom face în acest sens ora și mentorul cu care îți dorești să discuți. Pentru a putea beneficia de mentorat, neapărat un membru al echipei trebuie să fie logat de serverul Discord al hackathon-ului EduHack2022 deoarece toate sesiunile de mentorat vor avea loc pe canalul de voce al echipei. 

Pentru întrebări scrie-ne la
Conectează-te cu EduHack pe