EduHack

EDUCATION | TECHNOLOGY | FUTURE

11-12 DECEMBRIE 2021

Hackathon ONLINE

Zile
Ore
Minute
Secunde

Bine ai venit la EduHack 2021 !

Pentru al 3-lea an consecutiv, ROTSA în parteneriat cu Techcelerator și ClujHub organizează cel mai mare hackathon de educație din țară!

Fii alături de noi în călătoria EduHack 2021!

Pe parcursul weekend-ului, între 11 și 12 decembrie, vei avea la dispoziție 36 de ore în care să-ți folosești cât mai bine abilitățile pentru a dezvolta o soluție la provocările lansate.

Ce este EduHack?

Simplu, EduHack este cel mai mare eveniment de tip hackathon pe teme de educație formală sau non-formală din România, care va avea loc în perioada 11 – 12 decembrie 2021.

Este un eveniment la care pot participa: elevi, profesori, părinți, studenți, oameni de știință, antreprenori, programatori, designeri, povestitori, artiști, oameni cu idei inovatoare pe care îi încurajăm să se reunească într-un hackathon virtual ce poate deveni cea mai interesantă experiență din online!

Vei avea la dispoziție 36 de ore pentru a dezvolta o soluție care să răspundă la una dintre provocarile EduHack2021.
Totuși, cel mai important este să te distrezi, învățând prin a experimenta.

Deși unele dintre provocările noastre sunt tehnice, altele îți cer să îți folosești abilitățile artistice, abilitățile de business și imaginația, cu alte cuvinte, nu trebuie să fii un programator sau om de știință pentru a face parte din EduHack.

Despre Eveniment

Datorită contextului pandemic actual, hackathon-ul se desfășoară exclusiv în mediul online.

De aceea ne-am adaptat și vei avea la dispoziție platforme de colaborare pentru echipe, intervenții live pe Youtube și Facebook dar și conferințe și sesiuni de mentorat individuale și de echipe pe canale de voce, video și text (prin intermediul platformei Discord).

Mai multe detalii îți vor fi trimise la finalul lunii noiembrie 2021.

Provocări

EduAccess
  • Creează șanse egale în educație: facilitarea accesului la educație pentru toți;
  • Acces la programe și resurse educaționale internaționale.
EduOption
  • Experimentarea opțiunilor : sistem eficient de ghidare în educație, carieră sau dezvoltarea pasiunilor;
  • Propune soluții de creștere a numărului de tineri activi pe piața muncii sau care se implică în activități de voluntariat.
EduShare
  • Îmbunătățirea gradului de cooperare și comunicare între studenți, elevi, profesori și companii;
  • Învăţarea interactivă centrată pe elev și nevoile sale actuale.
EduRecycle
  • Educație pentru dezvoltare durabilă;
  • Școala verde – cum arată o școală autosustenabilă pentru tine?
YourEdu
  • Creează-ți propria provocare!
Edu+++
  • Găsește modalități de combatere a Cyberbullying-ului;
  • Integrează utilizarea roboților/AI în educație.

*Agenda se actualizează în timp real.

Premii

  • Premiul I : 3000 RON
  • Premiul II : 2000 RON, oferit de Genuineq
  • Premiul III : 1000 RON
  • Premiu special : 1500 RON BrioRomania
  • 3 sesiuni interactive de antreprenoriat pentru susținerea ideilor care pot să devină startups, oferite de ROTSA.

Urmează a mai fi anunțate

Ediții anterioare:

Ediția 2020

Ediția 2019

Organizatori

Vrei să faci parte din echipa care organizează EduHack? Trimite-ne un mail la adresa: contact@rotsa.ro cu subiectul Voluntar EduHack2021.

Parteneri

Sponsori

Acceleratorul InnovX-BCR este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. start-up.ro stă de vorbă cu antreprenorii și mentorii acestui accelerator pentru a împărtăși viziunile lor și pentru a da mai departe cunoștințe esențiale.

Sodexo Benefits and Rewards Romania este un partener strategic al companiilor si organizatiilor din Romania, oferind o gama larga de beneficii extrasalariale, care ii ajuta pe clientii sai sa isi motiveze angajatii si partenerii, sa isi sporeasca performantele si sa se dezvolte. Sodexo este unul dintre cei mai importanti emitenti locali de tichete si carduri de masa, cadou, de vacanta, culturale, de sport si sociale din Romania si dispune de cea mai larga si mai diverisificata retea de magazine partenere. Sodexo BRS activează pe piața din România de peste 20 de ani, in care peste 30.000 de companii și 2 milioane de angajați au devenit utilizatori ai produselor sale.

Fortech Investments susține startup-urile tinere, dar și antreprenorii experimentați, oferindu-le capital, parteneriate și smart-money. De asemenea oferă și opțiunea de dezvoltare de produs și business pentru ideile cu potențial sau cea de a deveni parteneri cu specialiști din diferite domenii care vor să înceapă un business.

Susține educația și tinerii care găsesc soluții inovatoare: devino sponsor al celui mai mare hackathon de educație din România!
Vei avea ocazia să-ți asociezi brandul cu unul dintre cele mai importante evenimente din zona de educație unde își dau întâlnire mentori și jurați cu un background profesional diversificat, cărora li se vor alătura participanți de toate vârstele, care își doresc să aducă schimbare și să revoluționeze educația.

Parteneri strategici și comunitate

Parteneri media

Întrebari frecvente

EduHack are loc în weekendul 11-12 decembrie 2021. Pentru anul 2021 este unul special, și noi ne-am adaptat, ne-am supra digitalizat și am inovat cu scopul de a-ți oferi cea mai interesantă experiență online.

Vom avea la dispoziție platforme de colaborare pentru echipe, intervenții live pe Youtube și Facebook, dar și conferințe și sesiuni de mentorat individuale și de echipe pe canale de voce, video și text. Totul este absolut online.

EduHack e deschis pentru toată lumea. Fie ești coder, designer, ești omul cu ideea, sau știi vorbești în public, la EduHack iți poți găsi echipa.

Tot ce iți trebuie e pasiune! EduHack nu are limită de vârstă, dar persoanele sub 18 ani vor trebui ne trimită un acord de participare semnat de un părinte după înregistrarea via email.

Da, poți. Dar s-ar putea îți fie greu termini la timp. Ai doar 36 de ore!

Recomandarea noastră e găsești o echipă de minim 2-3 persoane, cu abilitați diferite. De exemplu: o persoană codează, una știe design și o persoană organizează munca echipei și prezintă rezultatele voastre.

Dacă nu iți găsești echipă până când dam startul hackathonului, nu-i bai. Vom avea un eveniment dedicat formării echipelor. Așa nobody gets left behind.

ți dezvolți pe parcursul celor 36h ideea aleasă cu ajutorul mentorilor specializați de la care vei primi feedback și suport constant pe parcursul evenimentului. Te vei bucura de tot suportul nostru pentru a-ți duce la bun sfârșit proiectul, într-un mod accelerat și organizat.

La finalul competiției vei avea ocazia ți împărtășești soluția cu ceilalți participanți, mentori, jurați și publicul larg. Scopul este de a primi cât mai mult feedback și de a identifica noi oportunități de dezvoltare ale proiectului tău.

Înscrierile vor rămâne deschise până pe 10 decembrie. Noi vom comunica prin email cu cei înscriși înainte de începerea hackathonului. nu pierzi informații care ți fie de folos (de exemplu agenda întregului weekend și regulile de pitching), înscrie-te cât mai din timp.

Foarte buna întrebare!

Un hackathon e o provocare pe care o faci cu tine însuți: poți vii cu o soluție funcțională în 36 de ore. Vei trece printr-o învățare extrem de accelerată poți livra ce țiai propus. Dar vei învață și de la colegii de echipă și de la colegii cu care concurezi.

Abilitatea noastră de a fi creativi în rezolvarea problemelor este vastă și sigur vei întâlni oameni noi care te vor surprinde.

Un hackathon e și o oportunitate chiar pui în practică ideea aia de care tot zici tu ar fi fain fie. Și așa ți aduci contribuția la schimbarea de care toți avem nevoie. Și mai sunt și premiile (le anunțam curând). Cui nu-i place câștige ceva, mai ales după muncă intensă?

Noi zicem nu. E o experiență diferită, dar care poate fi la fel de interesantă și poate chiar mai provocatoare ca cea în mediul real.

Comunicarea în mediul virtual poate fi mai grea, așa va trebui înveți comunici clar cu coechipierii tai și cu mentorii. Va trebui găsiți metode creative prin care colaborați. Puteți strângeți toată echipa într-un singur loc, un Ground 0 al creativității. Sau puteți folosiți de tool-uri digitale de colaborare. Orice alegeți, teamwork și time managementul trebuie fie prioritățile voastre principale, pentru a termina hackathonul.

Am creat și momente de pauză unde puteți cunoașteți și celalalte echipe, dam share la poze cu tovarășii noștri îmblăniți, ne bem cafeaua împreună, sau doar stăm povestim până ni se aerisește puțin mintea. Mentorii vor fi și ei mereu pe poziții la tastatură, exact ca și cum ar fi acolo lângă voi în sală.

Eduhack nu își asumă proprietatea intelectuală a ideilor dezvoltate în cadrul hackathonului, astfel, ideea și proiectul tău rămân ale tale.

Te vom susține și după această competiție dacă te afli printre câștigători

Te rugăm să regăsești în cele ce urmează criteriile pe baza cărora vor fi evaluate propunerile de proiect de către jurați:

Criteriul 1: Impact

Descriere: Care este impactul acestui proiect (calitate vs cantitate)? Ce fel de problemă rezolvă (mică/mare)? Va ajuta un număr mare de persoane?

Criteriul 2: Creativitate

Descriere: Cât de inovativă este abordarea? Proiectul este o noutate, nu a mai fost implementat înainte sau este o îmbunătățire a ceva ce deja există?

Criteriul 3: Validitate

Descriere: Soluția este validă din punct de vedere științific? Va rezolva ceea ce își propune? Poate funcționa în lumea reală?

Criteriul 4: Relevanță 

Descriere: Proiectul răspunde provocării pentru care a fost realizat? Este o soluție completă sau va fi continuat? Este fezabil din punct de vedere tehnic? Cât de ușor de utilizat este soluția?

Criteriul 5: Prezentare

Descriere: Cât de bine a fost livrată prezentarea? Au fost relevanți în povestirea întregului proiect: provocarea, soluția și importanța acesteia?

Pentru a putea beneficia de expertiza mentorilor pe parcursul evenimentului este necesar să îți rezervi în documentul pe care îl vom face în acest sens ora și mentorul cu care îți dorești să discuți. Pentru a putea beneficia de mentorat, neapărat un membru al echipei trebuie să fie logat de serverul Discord al hackathon-ului EduHack2021 deoarece toate sesiunile de mentorat vor avea loc pe canalul de voce al echipei. 

Pentru întrebări scrie-ne la
Conectează-te cu EduHack pe